

Mi az oxidatív stressz?
Mindannyian nap mint nap ki vagyunk téve a szabad gyökök hatásának, a szervezetünkben zajló természetes anyagcsere-folyamatok, de az egészségtelen életmód (pl. egészségtelen táplálkozás, alkoholfogyasztás és dohányzás) és a környezet (például környezetszennyezés és UV-sugárzás) miatt is. Testünk természetes beépített antioxidáns védelmi rendszerrel rendelkezik, de ha ez a védekezés nem képes lépést tartani a szabad gyökök felhalmozódásának semlegesítésével, akkor ez megterheli a szervezetünket – az úgynevezett oxidatív stressz –, ami negatív hatással lehet az időre. . Az oxidatív stressz testünk minden szervében előfordulhat, beleértve a bőrt, az agyat, a szívet és a szemet is. Különféle antioxidánsokra van szüksége az étrendben, hogy segítse szervezetét megvédeni magát az oxidatív stresszel szemben.
Mik azok az antioxidánsok?
Az antioxidánsok olyan vegyületek, amelyek képesek semlegesíteni a szabad gyököket. Számos típusú antioxidáns létezik, amelyek különböző típusú élelmiszerekben jelen vannak, beleértve a fitonutrienseket (növényekben található természetes vegyületek), a vitaminokat és az ásványi anyagokat. Különféle színű növényi élelmiszerek étrendjébe való beépítése azt jelenti, hogy különböző típusú antioxidánsokat kap, amelyek különböző előnyökkel járnak.
A termék jellemzői:
Táplálkozási profil:
Mennyiség 1 kapszulánként: áfonya kivonat 50 mg, C-vitamin 12 mg (15%*), asztaxantin 3 mg, E-vitamin 1,8 mg (15%*).
* NRV = Tápanyag referenciaérték (tápanyag referenciaérték).